MAKALELER / AKRİLİK ASTAR BOYA NEDİR..ÜRETİM FORMÜLLERİ..


PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ

Akrilik emülsiyon esaslı, su bazlı tüm iç ve dış cephe kaplama malzemelerinin altına kullanılabilen, emilme gücü yüksek, silikonlu astardır.
 

Uygulama Alanları

Beton, sıva, alçı, alçı panel, macun gibi her türlü gözenekli, emiş gücü yüksek yüzeylerde ve eski boyalı yüzeylerde emülsiyon esaslı kaplama malzemesi astarı olarak kullanılır.
 

Özellikleri

  • İçerdiği özel silikon sayesinde, alt yapıya iyice nüfuz eder ve yüzeyin su emiciliğini azaltır.
  • Yüzeyin su emiciliğini azaltarak üzerine uygulanacak son kat kaplama malzemesinin sarfiyatını azaltır.
  • Yüzeydeki tozumuş kısımların yüzeye tutunmasını sağlayarak, son kat kaplama malzemesinin yüzeye daha iyi yapışmasını sağlar.
  • Kokmaz, insan ve çevre sağlığına zarar vermez.
  •  
  • YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -1
     

Teknik Özellikler

(23 °C ve % 50 Bağıl Nem’de)

Uygulama

  • Uygulama yapılacak yüzeyler, yapışmayı azaltıcı toz, kir ve yağdan arındırılmalı, eski ve kabarmış boya tabakalarından tümüyle temizlenerek kuru, sağlam ve temiz hale getirilmelidir. Yeni mineral yüzeyler üzerine uygulama yapmadan önce yüzeyin kuruması için en az 28 gün beklenmelidir. Binanın su ile ilgili tüm izolasyon önlemleri alınmış olmalıdır.

YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -2

 
  • Eski sentetik bazlı yüzeyler iyice zımparalanıp, zımpara tozları yüzeyden uzaklaştırılmalıdır.
  • Uygulama öncesinde SİLİKONLU ASTAR iyice karıştırılmalıdır.
  • SİLİKONLU ASTAR, en çok %10 oranında temiz su ile inceltildikten sonra fırça, rulo veya püskürtme sistemi ile yüzeye tek kat uygulanmalıdır.
  • SİLİKONLU ASTAR uygulamasından en az 6 saat sonra son kat kaplama malzemesi uygulamasına geçilmelidir.
  • Uygulama sırasında ve bunu takip eden 24 saat boyunca ortamın ve uygulama yapılacak yüzeyin sıcaklığı, minimum +5°C olmalı ve yüzey yağış almamalıdır.
  • Çok sıcak havalarda, direkt güneş altında, kuvvetli rüzgar, sis, yüksek bağıl nem veya yağış beklentisi olan havalarda uygulama yapılmamalıdır.
  • Aşırı sıcak yüzeyler uygulama öncesi nemlendirilmelidir.
  • Malzeme yağmura maruz kalan yatay yüzeylerde kullanılmamalıdır.


AKRİLİK ASTAR YAPIMI dahil olmak üzere, herhangi bir boya veya yapı kimyasalları üretimi düşünüldiğinde ve bu konuda kaynak arandığında YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ veya PASTALAR & BOYALAR VE YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir formülasyon kaynağı olabilir. Bu ansiklopediler içerisinde boyalara ve yapı kimyasallarına ait, yüzlerce üretim formülleri ve üretim teknikleri mevcuttur. Bu ansiklopedileri hiçbir teknik destek almadan tekbaşınzıa üretebilirsiniz. 

akrilik astar boya KULLANIMI ile ilgili görsel sonucu


YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ veyaPASTALAR & BOYALAR VE YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır. Bu ansiklopediler mevcut işlerinizin gelişmesine katkı verebilir veya yeni bir iş kolu yaratmada sizlere öncülük edebilir.
 

 ETİKETLER : SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR NEDİR,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR NE DEMEK,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR NEDEN KULLANILIR,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR FORMÜLASYONU,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR FORMÜLÜ,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR NEREDE KULLANILIR,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR NASIL KULLANILIR,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR NASIL YAPILIR,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR ÜRETİMİ,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR YAPIMI,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR TERKİBİ,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR İMALAT REÇETESİ,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR ÜRETİMİ,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR HAMMADDELERİ,SİLİKONLU AKRİLİK ASTAR ÖZELLİKLERİ.AKRİLİK ASTAR BOYA YAPIMI,AKRİLİK ASTAR BOYA FORMÜLÜ,FORMÜL,FORMÜLLERİ,AKRİLİK ASTAR BOYA ÇEŞİTLERİ,AKRİLİK ASTAR BOYA ÖZELLİKLERİ,AKRİLİK ASTAR BOYA NASIL YAPIMI,ÜRETİMİ,İMALATI,AKRİLİK ASTAR BOYA YAPIMI.

PROPER KİMYA