MAKALELER / Bakteriyel Yumuşak Çürüklük hastalığı...Soğanda Etkileri


SOĞANDA GÖRÜLEN ÖNEMLİ FUNGAL VE BAKTERİYEL HASTALIKLAR

Bakteriyel yumuşak çürüklük, en çok depolama veya taşıma esnasında soğanlarda yaygındır ancak bu hastalık hasattan önce tarlada, yoğun yağışların ardından ve yapraklar kururken soğanda gelişebilir. Başlıca inokulum kaynakları kirlenmiş toprak ve ürün kalıntılarıdır. Bakteriler sıçrayan yağmur, sulama suyu ve böceklerle yayılır.


Soğanlara yalnızca tranplantasyon, mekanik yaralanma veya güneş yanıklığı gibi yaralardan girebilir. Ayrıca soğan sinekleri de yumuşak çürüklük bakterilerini taşıyabilir ve beslenirken bulaştırabilir. Sıcak, nemli koşullarda 20-30°C (68-86°F) arası ideal sıcaklıkta hastalık daha kolay gelişir. Ancak depolama ve taşıma sırasında yumuşak çürüklük, sıcaklıklar 3°C’nin (37°F) üzerindeyken gelişebilir.


FUNGUSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ


ETİKETLER: Soğanda bakteriyel yumuşak çürüklük nedir, soğanda bakteriyel yumuşak çürüklük ile mücadele, kültürel mücadele, kimyasal mücadele, soğanda bakteriyel yumuşak çürüklük hastalığı belirtileri, soğanda bakteriyel çürüklük hastalığının zararları, soğana bakteriyel yumuşak çürüklük hastalığı etkileri,soğan hastalıkları, soğanda fungusit hastalıklar, soğanda görünen hastalıklar nelerdir, soğanda bakteriyel yumuşak çürüklük ile mücadele, soğanda bakteriyel yumuşak çürüklük hastalığı ile mücadele yöntemleri, soğanda bakteriyel yumuşak çürüklük için kullanılan ilaçlar, soğanda kullanılan tarımsal ilaçlar, kimyasal ilaçlar.


PROPER KİMYA