MAKALELER / FUNGUSİT TARIM İLAÇ FORMÜLASYONLARI VE TİPLERİ / İMALATI



EC(Emülsiyon Konsantre): Emülsiyon konsantreler genellikle %20-60 gr/lt elkin madde İte uygun solvent karışımına emülgatörlerin ilavesiyle hazırlanır. En çok kullanılan ilaçlardır. Etkin madde+solvent+emülsiyon sıvısı = Emülsiyon konsantresi Etkin maddenin zararlılara etkinliği.damlacıktarın su yüzeyinde uzun süre kalabilmesiyle bağlantılıdır ve bu damlacıklar büyüdükçe artar. Kullanım sırasında su ile kolayca karıştırılarak kullanılan EC formulasyonlar nakliye tasarrufu sağlar. Emülsiyon stabilitesi.homojen bir ilaçlama için önemlidir. İşlem gören yüzeyde daha az görünür kalıntı bırakması ilacın tercih edilen özel ilklerindendir. Kokusu kuvvetlidir ve gözenekli yüzeyler tarafından kolay emilirler.

SC(Süspansiyon Konsantre) :Katı haldeki aktif maddelerin su içerisine karıştırıldıktan sonra yapı oluşturucu ve yüzey gerilimini azaltıcı maddeler eklenerek hazırlanmış konsantre süspansiyonlardır. Kullanım öncesinde su ile seyreltilerek uygulanır. Süspansiyon halde kalmayı güçleştiren bir çözücü içermediği için su ile hemen karışıriar. Bu formülasyonlar.EC ile VVP'lerin avantajlı etkilerine sahiptirler. EC'Ier gibi deriden kolayca nüfuz etmezler. VVP'ler gibi yüzeylerde gözle görülür kalıntı bırakmazlar.

WP(lslanabilir Toz) : Toz ilaçlar görünümünde ve kullanım sırasında su ile karıştırılarak süspansiyon halinde uygulanan ilaçlardır. Etkin madde ve dolgu maddesi beraberinde ıslatıcı, dispers edici ve süspanse edici yardımcı maddeler kullanılmaktadır.Bu formütasyonlarda etkin madde oranı %20-80 arasında, tanecik büyüklüğü 5-50 mikron arasında değişebilir. Homojen ilaçlama için süspansiyon yeteneğinin yüksek, köpüklenmenin düşük olması (hatta hiç olmaması) istenir. Bu formulasyonlar kokusuzdur, gözenekti yüzey ve deri tarafından kolayca emilmezler. Karıştırma sırasında, toz partiküllerin uçuşup solunumla alınmasın önlemek için maske kullanılmalıdır.

EW (Suda Yağ Emülsiyonu): Uygun çözücüdeki etkin madde çözeltisi İle yüzey gerilim sağlayan katkı maddeleri kullanılarak hazırlanan su-yağ emülsiyon formülasyonlarıdır.Oluşturulan yağ damlacıkları suyun içerisinde dağılma özelliğine sahiptir. Kullanım sırasında su ile seyreltilir. Aktif madde konsantrasyonu 500gr/lt gibi yüksek değere ulaşabilir.EW formülasyonları. EC formülasyonlarına göre daha uzun süreli kararlılık gösteren bir yapıdadır.çözücü ve yüzey gerilim sağlayıcı madde kullanımı daha azdır.ULV yöntemi ile uygulandıklarında EW formulasyonlar, formulasyon yapısında bulunan yağlı alkol molekülleri insektisit parçacıklarının dış yüzeyine geçerek buharlaşmayı geciktiren koruyucu bir tabaka oluşturulur.

FUNGUSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir fungusit tarım ilaçları üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında
FUNGUSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir kaynak oluşturabilir.

FUNGUSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce değişik fungusit tarım ilçalarının üretim formülleri, üretim yöntemleri, kullanım oranları ve hangi bitkilere nasıl uygulandığına dair geniş bilgiler bulabilirsiniz.


ETİKETLER: Pestisit nedir, pestisit tanımı, fungusit tarım ilaçları formülasyonu, fungusit zirai ilaçlar nasıl üretilir, fungüsüt tarım ilaçları imalatı, fungusit tarım ilaçları imalat yöntemleri,pestisitlerin kullanımı, pestisit çeşitleri, pestisitler nasıl kullanılır,pestisit nerelerde kullanılır, pestisitlerin etkileri,tarımda pestisitler, bitkilere pestisitler, pestisit nasıl üretilir, pestisit formülü,formülleri,pestisit nasıl yapılır,pestisit formülasyonları.



PROPER KİMYA