MAKALELER / Soğan Boğaz Çürüklüğü Hastalığı...Belirtileri..Etkileri


Kök Boğazı Çürüklüğü

Büyüyen ürün hasada kadar nadiren belirti gösterir. Ancak bu hastalık depolanan soğanlarda çok tahrip edici olabilir. Hastalık genç sağlıklı yaprak dokusunu istila edebilir ancak genellikle doğrudan ya da yaralı dokulardan boğazı enfekte eder. Hastalık, soğan sapına doğru büyümeye devam ettikçe bu doku yumuşak ve süngerimsi olur. Soğan başının etkilenen kısımları kahverengi ve sulu görünür ve hastalıklı doku daha sonra çöker ve süngerimsi bir hal alır.


Daha sonra soğan katmanları arasında beyazdan griye miselyum büyümesi gelişir ve boğazın etrafındaki dış katmanlarda küçük siyah sklerot kitleleri görülebilir. Boğaz çürüklüğünün yanı sıra, Botrytis allii toprak çizgisi çürüklüğüne de neden olabilir. Diğer Botrytis türleri de bu hastalığa neden olabilir. hastalık, soğan başının dış katmanlarına nüfuz ederek sekonder istilacılar tarafından daha da kötü hale getirilen bir çürüklük başlatır.



FUNGUSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ


ETİKETLER: Soğan boğaz çürüklüğü hastalığı nedir, soğan boğaz çürüklüğü hastalığı neden olur, soğanda boğaz çürüklüğü hastalığı, soğanda mantar hastalıkları, bitkilerde fungal hastalıklar, soğan boğaz çürüklüğü ile mücadele, kültürel mücadele, ilaçla mücadele, soğan boğaz çürüklüğü hastalığı belirtileri,soğanda boğaz çürüklüğü etkileri, belirtileri, soğan boğaz çürüklüğü için kullanılan kimyasal ilaçlar, tarım ilaçları üretimi, mantar ilaçları nasıl üretilir, fungusit ilaçları yapımı, fungusit ilaç formülleri.


PROPER KİMYA