MAKALELER / SOĞAN VE SARIMSAKTA BEYAZ ÇÜRÜKLÜĞÜ HASTALIĞI NEDİR?

FUNGUSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ
SOĞAN VE SARIMSAKTA

BEYAZ ÇÜRÜKLÜĞÜ TANIMI VE BELİRTİLERİ



Hastalık etmeni kışı hastalıklı bitki artıklarında ve toprakta geçirir. Toprakta konukçu bitkiler olmaksızın 20 ile 30 yıl arasında canlılığını koruyabilir ve toprağın 30 cm derinliklerine kadar yerleşebilir. Konukçu bitkilerin salgıladığı uçucu maddeler vasıtasıyla uyarılarak çimlenirler, daha sonra bitki köklerini ve yaprak kınlarını doğrudan enfekte ederler. Etmen, tohuma bulaşan sklerotlar, sulama suyu, bulaşık fide toprağı, alet ve ekipmanlar ile taşınır.

Hastalık oluşumu topraktaki bulaşıklık miktarına ve çevre faktörlerine bağlıdır. Hastalık gelişimi genellikle 9 0C’nin altındaki toprak sıcaklığında yavaş, 14-18 0C’de optimum olurken, 24 0C ve üzeri sıcaklıklarda azalmakta veya gelişmesi durmaktadır.

ETİKETLER: Soğanda beyaz çürüklüğü nedir,sarımsakta beyaz çürüklüğü hastalığı ile mücadele, soğan ve sarımsakta beyaz çürüklüğü hastalığı nasıl görünür, soğanda beyaz çürüklüğü hastalığı nasıl yok olur, sarımsakta beyaz çürüklüğü ile mücadele nasıl yapılır, soğan ve sarımsakta beyaz çürüklüğü hastalığı nasıl bilinir, soğanda beyaz çürüklüğü hastalığı zararları, sarımsakta beyaz çürüklüğü hastalığı için tarım ilaçları, soğan ve sarımsakta beyaz çürüklüğü ile ilaç ile mücadele, kültürel mücadele.

PROPER KİMYA