MAKALELER / Soğanda Boğaz Çürüklüğü Hastalığı ile Mücadele Yöntemleri

SOĞAN - SARIMSAK Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele

Bitkilerin hasat zamanında olgunlaşmış olması için yetiştirme alanına adapte olmuş çeşitler kullanın. Olgunlaşmayı geciktirebileceğinden sezon sonunda aşırı gübreleme yapmayın. Bitkiler arasında en iyi hava akımını elde edecek şekilde bitkilerin aralıklarını ve yönlerini ayarlayın. Özellikle hasatta soğan boğazının ve soğan başlarının yaralanmasını önleyin.


Hasattan önce tarlada fungisit uygulamaları, hastalığın şiddetini azaltabilir. İnokulum kaynağı olabilecek soğan kalıntısı ve sap yığınlarını imha edin. Hastalık geçmişi olan tarlalarda sklerotları gömmek için derin sürün ve bu tarlalara birkaç yıl soğan dikmeyin. Depolamadan önce soğanların kurumuş olduğundan emin olun ve hasarlı soğanları ayıklayın. Soğan başlarında yoğuşma oluşmasına izin vermeyin ve depolama için düşük sıcaklıklar ve yeterli nem kullanın.




FUNGUSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ


ETİKETLER: Soğan boğaz çürüklüğü hastalığı nedir, soğan boğaz çürüklüğü hastalığı neden olur, soğanda boğaz çürüklüğü hastalığı, soğanda mantar hastalıkları, bitkilerde fungal hastalıklar, soğan boğaz çürüklüğü ile mücadele, kültürel mücadele, ilaçla mücadele, soğan boğaz çürüklüğü hastalığı belirtileri,soğanda boğaz çürüklüğü etkileri, belirtileri, soğan boğaz çürüklüğü için kullanılan kimyasal ilaçlar, tarım ilaçları üretimi, mantar ilaçları nasıl üretilir, fungusit ilaçları yapımı, fungusit ilaç formülleri.


PROPER KİMYA