MAKALELER / Soğanda Mavi ve Yeşil Küf Hastalığı ve Özellikleri


Bahçedeki soğan sararınca ne yapmalı. Tüylerin uçları neden sarı soğuğa  dönüşür? Azot eksikliği nedeniyle soğan tüyünün sararması nasıl giderilir

Fungal etmen her türlü meyvenin, yumrunun ve köklerin kesik ya da yaralanmış yüzeylerinden giriş yapar ve şekerpancarı, patates, sarımsak, havuç, yenilebilir mantar, kabak, ve diğer bir çok tohumlu bitkide de ortaya çıkmaktadır. Zayıflık paraziti olup, hastalanmış ve yaralanmış meyelerde zararı daha fazla olmaktadır. fungal etmen yüksek nemli koşullarda sağlıklı bitkilere giriş yapamaz, bununla birlikte yumrulu bitkilerin kesik yüzeylerinde de kallus oluşumu tamamlandıysa, etmenin buralardan giriş yapmadığı bildirilmektedir.


Bu duruma patates yumrularında rastlamak mümkündür. Hastalanan yerlerde fungal etmen çok fazla spor üretmekte ve bu sporlar hava akımları ile etrafa yayılabilir. Özellikle nemli koşullarda sporları hızla çimlenmekte ve enfeksiyon yapmaktadır. Penicillium etmenleri 0 - 32 
°C arasındaki sıcaklıklarda gelişebilmekte, fakat en ideal gelişme sıcaklığı 20 °C' dir. Penicillium türlerinin gelişme sıcaklıkları türlere göre değişmekle birlikte, yaklaşık olarak aynı derecelerdir. Özellikle ortam nemi uygun olduğunda bitkilerin tohumdan meyve kadar olan tüm organlarında hastalık oluşturabilmektedirler.



 
FUNGUSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ


ETİKETLER: Soğanlarda mavi ve yeşil küf hastalığı nedir, soğanda mavi ve yeşil küf hastalığı neden olur, soğan hastalıkları, soğan fungal hastalıklar, fungusit tarım ilaçları formülleri, soğan mavi ve yeşil küf hastalığı etkileri, soğanda mavi ve yeşil küf hastalığı ile mücadele, kültürel mücadele, tarım ilaçları ile mücadele, soğan mavi ve yeşil küf hastalığı için tarım ilaçları.


PROPER KİMYA