MAKALELER / SOĞANDA MİLDİYÖ.... BELİRTİLERİ...ETKİLERİ

Soğan Mildiyösü

Soğan mildiyösü infekteli yaprak ya da tohum saplarında solgun yeşil, sarı ile kahverengi bir renkte düzensiz büyüklük ve şekilde karaekterize edillir. Bu alanlar dokuların değişen sarı ve yeşil tabakalardan oluşabilir. Mildiyö etmeni bu lekeler üzerinde üreme organları üretmekte ve bu organlar sporongia olarak adlandırılmaktadır.


Spor yığınları taransparen bir şekilde gri bir renkte ve daha sonra hızla menekşe rengini almaktadır. Yapraklar lekelerin bulunduğu bölgede hastalık tarafından kuşatılır ve yapraklar buradan başlıyarak ölebilir. Bu çoğunlukla tarlada belirli bölgelerde görülebilen ölü yaprak uçları ile sonuçlanır. Ölü yaprak dokuları mor lekeler tarafından hızla kolonize olunur, daha sonra bu renk koyulaşır ve mildiyönün gelişmesi engellenir. Mildiyö eteni bitkileri nadir olarak öldürmekte, fakat yumruların gelişmesi önemli ölcüde azalır. Yumrular, özellikle boğaz kısımları mantarımsı olur ve yumruların kalitesinde düşme görülür.


FUNGUSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ


ETİKETLER: Soğanlarda mildiyö hastalığı nedir, soğanda mildiyö hastalığı neden olur, soğan hastalıkları, soğan fungal hastalıklar, fungusit tarım ilaçları formülleri, soğan mildiyö hastalığı etkileri, soğanda mildiyö hastalığı ile mücadele, kültürel mücadele, tarım ilaçları ile mücadele, soğan mildiyö hastalığı için tarım ilaçları.


PROPER KİMYA