MAKALELER / TURUNÇGİL KIRMIZI KABUKLU BİT İLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ


TURUNÇGİL KIRMIZI KABUKLU BİTİ..MÜCADELESİ. | SOLVER KİMYA - KİMYA  ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ

Tanımı ve Yaşayışı: Bu iki tür birbirine oldukça benzer. Olgunlaşmış ergin dişinin kabuğu daire şeklindedir. Kabuk rengi A. citrina’da kirli sarı, A. aurantii’de kırmızıdır. Ayrıca A. citrina’da kabuk yassı, diğerinde ise bombelidir. Bu kabuklu bitler ovovivipardır. Yani yumurta bırakmaz. Yumurtalar dişinin karnında açılır ve dişi hareketli larvalar doğurur. Gözle görülecek kadar küçük ve sarı renkli olan bu larvalar 1-2 gün dişinin kabuğu altında barındıktan sonra, dışarı çıkar ve birkaç saat gezinerek uygun bir yer bulup sabitleşir.

Hareketli ilk larvaların görülmesi Ege Bölgesi’nde A. citrina için mayıs sonu, A. aurantii için mayıs başıdır. Her iki tür Akdeniz Bölgesi’nde mayıs başında, Karadeniz Bölgesi’nde ise haziran ayında hareketli ilk larvaları vermektedir. Her iki zararlı Ege Bölgesi’nde yılda 3, Akdeniz Bölgesi’nde 4-5 döl vermektedir. 






İNSEKTİSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ



ETİKETLER : Turunçgil kırmızı kabuklu bit nedir, turunçgil kırmızı kabuklu bitin zararları, turunçgil sarı kabuklu bit neden olur, turunçgil kırmızı kabuklu bit ile mücadele, turunçgil sarı kabuklu bit ile kültürel mücadele yöntemi, turunçgil sarı kabuklu bit ile kimyasal ilaçla mücadele, turunçgil kırmızı kabuklu bit için zirai ilaçlar, turunçgil sarı kabuklu bit nasıl yok olur, turunçgil sarı kabuklu bit nasıl etki eder, turunçgil kırmızı kabuklu bit belirtileri, turunçgil kırmızı kabuklu bit popülasyonu, turunçgil kırmızı kabuklu bit yaşayışı, turunçgil kırmızı kabuklu bit etkileri, turunçgil sarı kabuklu bit zararları.


PROPER KİMYA