MAKALELER / ZEYTİNDE ZEYTİN SİNEĞİ İLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ

ZEYTİN SİNEĞİ İLE BİYOLOJİK MÜCADELE:


ZEYTİN SİNEĞİ İLE MÜCADELE YOLLARI


ZARAR ŞEKLİ : Zeytin sineği öncelikle iri, parlak ve yağlanmaya başlamış zeytin meyvelerine iğ şeklindeki yumurtasını bırakır.
Zeytin sineği larva döneminde meyve etinde zarara neden olur. Larva gelişme süresince çekirdek etrafında galeriler açarak beslenir. Böylece meyvelerin çürüyerek dökülmesine, zeytinyağı miktarının azalmasına ve asitliğin yükselmesine neden olur.


KÜLTÜREL MÜCADELE : Pupaların yok edilmesi için, kış aylarında toprağın sürülmesi ve zarar periyodu boyunca 3-4 günde bir kurtlu zeytinlerin toplanarak uzaklaştırılması gerekir. Ayrıca sineğin sonbahardaki yoğun zararını önlemek için erken hasat yapılmalıdır.

KİMYASAL MÜCADELE : Meyvelerin yumurta koyma dönemine geldiği dönemde vuruk sayımı yapılmalıdır. Salamuralık çeşitlerde % 1 vuruk, Yağlık çeşitlerde ise % 6-8 vuruk saptandığında ilaçlama yapılır.

Herhangi bir tarım ilaçları üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında


ETİKETLER : Zeytin sineği nedir, zeytin sineğinin zararları, zeytin sineği neden olur, zeytin sineği ile mücadele, zeytin sineği ile kültürel mücadele yöntemi, zeytin sineği ile kimyasal ilaçla mücadele, zeytin sineği için zirai ilaçlar, zeytin sineği nasıl yok olur, zeytin sineği nasıl etki eder, zeytin sineği belirtileri, zeytin sineği popülasyonu.

PROPER KİMYA